V Karlových Varech vymění poškozené vany na vřídelní vodu

13. červen 2013

Město Karlovy Vary vymění nádrže na vřídelní vodu. Ty jsou umístěné pod Vřídelní kolonádou. V současné době jsou obě v havarijním stavu. Práce budou stát asi 1,5 miliónů korun a proběhnou ještě v letošním roce.

Vřídelní nádrže slouží k zachytávání vřídelní vody a ta z nich potom míří do většiny lázeňských sanatorií v Karlových Varech. Zásobníky jsou původní. Pocházejí z doby výstavby vřídelní kolonády a to ze 70. let minulého století. Za celou tu dobu nikdo vany neopravoval a v současnosti jsou už nevyhovující, uvedl náměstek primátora Jaroslav Růžička.

Oprava nádrží na vřídelní vodu je součástí jakéhosi desatera potřebných prácí, které se týkají právě vřídla a sestavil ho ředitel kolonád. Podle karlovarského magistrátu si vřídlo zaslouží více peněz, ty ale město nemá. Do budoucna by se situace měla zlepšit.

Výběrové řízení na dodavatele výměny nádrží vypíše město ještě letos, aby mohly být nutné opravy provedeny co nejdříve. Kromě toho ještě nechá radnice opravit rozvody kysličníku uhličitého, které jsou také ve špatném stavu. Práce v tomto případě budou stát zhruba 900 tisíc korun.

Pro Správu lázeňských zdrojů a kolonád město letos vyčlenilo dalších osm milionů korun, které mají být využity na rekonstrukci vřídlovodu mezi Lázněmi I a hotelem Richmond. Po opravě by měl vést po Slovanské ulici.

Spustit audio