V Karlových Varech staví vánoční trhy. Hlavní program bude opět před Mlýnskou kolonádou

23. listopad 2022 13:25

V centru karlovarské lázeňské zóny pracují desítky lidí. Pod jejich rukama vzniká letošní adventní trh, který začne v závěru týdne nabízet tradiční sváteční zboží.

Téměř dvacítka prodejních stánků, podium pro kulturní program, vánoční strom a vyřezávaný betlém. Tak budou vypadat letošní adventní trhy v centru Karlových Varů. Zástupci lázeňského města umístili prodejní stánky opět do centra hlavní lázeňské zóny, do těsné blízkosti vývěrů léčivých pramenů.

„Na Mlýnské kolonádě stavíme a připravujeme vánoční trhy. Vpravo chlapci staví stage, kde se bude odehrávat kulturní program, Správa lázeňských parků staví stánky a naši kluci je zdobí,“ popsala Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City centrum, která letos vánoční trhy zajišťuje.

Na kolonádě bude podle ní 17 prodejních stánků. „Zároveň tady budou vánoční stromky. Máme připravené bistro stolky na občerstvení pro naše zákazníky. Bude tady vánoční strom a dřevěný betlém,“ doplnila Vránová.

Mezi stánkaři se objeví noví prodejci. Několik z nich svou činnost totiž během koronavirové pandemie ukončilo. „Máme tady prodejce nové a zároveň se trochu obměnili naši prodejci,“ potvrdila ředitelka.

Trhy musí být připravené už v pátek, jejich začátek je naplánovaný na sobotu 26. listopadu. Ani letos nebude chybět v lázeňském centru bohaté vánoční osvětlení. Slavnostní rozsvícení stromu je pak naplánované na neděli od 18 hodin před hotelem Thermal.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio