V Karlových Varech mají lidé problémy s nákupem jízdenek na MHD

4. duben 2013

V Karlových Varech mají lidé problémy s nákupem jízdenek městské hromadné dopravy. A to hlavně ve večerních hodinách. Trafiky jsou už zavřené a automat, který je k dispozici na autobusovém nádraží u Tržnice, většinou nefunguje.

Město o problému ví, jenomže je ve slepé uličce. V regionu má začít fungovat krajská dopravní karta K3. Tu by cestující používali i v MHD. Jenomže nikdo v tuto chvíli nedokáže říci, jestli se projekt povede hejtmanství vůbec spustit.

Náměstek primátora Jaroslav Růžička potvrdil, město proto s obnovou zařízení na nákup jízdenky váhá. „By bylo dost nehospodárné, když čekáme, že systém v brzké době najede, investovat do nových automatů na pořizování jízdenek,“ poznamenal.

„Proto jsme alespoň zavedli to, že v Karlových Varech je možné nakupovat jízdenky u řidiče. Pravda, jsou dražší, neboť jsou přestupné, ale ta možnost tady existuje. Pak pravidelně kontaktujeme prodejce, trafikanty, obchodníky, aby naše jízdenky prodávali. Snažíme se v maximální možné míře jim dávat co nejvhodnější podmínky, aby je to k tomu motivovalo,“ dodal Růžička.

Spustit audio