V Karlových Varech chtějí letos opravit střechu nad kinem Čas

19. červen 2018 13:45

Karlovy Vary opraví letos střechu kina Čas. Městské kino, které provozuje soukromá firma, opravy nutně potřebuje. Dosud město investovalo hlavně do modernizace promítacích technologií. Opravu střechy může ale zkomplikovat to, že pokrývačské firmy mají přes léto hodně zakázek.

Předpokládaná cena opravy střechy je okolo 2,9 milionu korun. Město však doufá, že ve výběrovém řízení cena zakázky klesne.

„Současný nájemce si delší dobu stěžoval, že do kina zatéká. My jsme tam provedli několik dílčích oprav, ale zjistili jsme, že celková rekonstrukce už je nevyhnutelná. Letní období je na opravu střechy ideální," uvedl náměstek primátora Michal Riško.

Střechu chtělo město opravit už loni, jenže se kvůli nezájmu firem nepodařilo vybrat dodavatele. Podobná situace se může opakovat letos, protože firmy, které by byly schopny zakázku realizovat, mají přes léto více práce.

V Karlových Varech fungují dvě kina, vedle kina Čas je to Drahomíra. V době filmového festivalu, který začne letos na konci června, se ale počet promítacích sálů navýší o dalších jedenáct.

zdroj: ČTK
Spustit audio