V Karlovarském kraji začal mobilní tým očkovat bezdomovce

28. červenec 2021 14:35

Mobilní očkovací tým začal v Karlovarském kraji s vakcinací lidí bez domova. Poprvé vyrazili do karlovarské Armády spásy, kde na očkování čekalo přes 30 lidí. Dostali jednofázovou vakcínu Janssen.

Do Armády spásy v Karlových Varech vyrazil mobilní očkovací tým. Začal s vakcinací lidí bez domova. Na jednofázovou dávku tady čekalo přes 30 zájemců. Většina lidí se o možném očkování dozvěděla buď přímo od sociálních pracovnic, nebo v terénu od známých. Vakcín má kraj dost. V dalších dnech bude proto očkovací tým zajíždět i do dalších míst v regionu.

„Žádali jsme stát o dodávku Janssenu sto dávek plus tisíc dávek. Na lidi bez domova použijeme tolik, kolik bude potřeba. Očkujeme i nepojištěné jedince, stát uhradí vakcínu a Karlovarský kraj uhradí spotřební materiál, náklady na zdravotníky a podobně,“ uvedla krajská koordinátorka pro očkování Dagmar Uhlíková.

Po očkování dostali zájemci nalepovací štítky s QR kódem, kde je i číslo šarže vakcíny. Vytištěný certifikát obdrží očkovaní do jednoho týdne. Armáda spásy si už před časem sama zajistila hromadné očkování prvních zájemců s pomocí praktického lékaře.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio