V Karlovarském kraji ubylo nezaměstnaných, volných míst je naopak více

10. červen 2013

V Karlovarském kraji v květnu klesl počet nezaměstnaných. Podle úřadu práce se zastavil na 8,8 procenta, což je o 0,3 procenta méně než v předchozím měsíci. Hlavním důvodem jsou sezonní práce a také možnost rekvalifikačních kurzů, které úřady práce nabízí.

„Například masér, dále řidičské průkazy skupiny C a D, pracovník v sociálních službách nebo sanitář. Od počátku roku 2013 bylo do rekvalifikačních kurzů v Karlovarském kraji zařazeno 740 uchazečů o zaměstnání. Uchazeči mají možnost i takzvané rekvalifikace zvolené, kdy oni sami si vyberou rekvalifikaci, kterou by chtěli dělat, a pokud dostanou příslib od úřadu práce, tak ji mohou i vykonávat,“ přiblížila mluvčí karlovarského úřadu Petra Dolejšová.

V kraji přibylo také volných míst. Zatímco v dubnu bylo v nabídce úřadu práce 1090 míst, v květnu to bylo o téměř 400 více.

Čtěte také

„Ke konci května bylo v Karlovarském kraji nahlášeno zaměstnavateli 1421 volných pracovních míst. Nejčastěji hlášená místa jsou v profesích číšník, servírka, kuchař, šička, svářeč, topenář, zedník, obchodní zástupce, administrativní pracovník, zdravotní sestra a lékař,“ dodala Dolejšová.

Největší podíl nezaměstnaných je dlouhodobě na Sokolovsku, naopak nejméně lidí bez práce má okres Cheb.

Spustit audio