V Karlovarském kraji opět pomáhají vojáci, v nemocnicích pomůžou také hasiči

20. říjen 2020 08:30

Vojáci budou v Karlovarském kraji znovu pomáhat podobně jako při první vlně koronavirové pandemie. Jak potvrdila mluvčí kraje Jana Pavlíková, o pomoc v nemocnicích požádalo hejtmanství také hasiče.

„Jde celkem o 15 vojáků Armády ČR. Celkem 8 z nich bude pomáhat v nově otevřeném Covid centru v nejdeckém Rehosu, 7 pak půjde do Covid centra v Nemocnici Mariánské Lázně,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis s tím, že pomoc ale potřebují i další nemocnice v regionu.

Hejtmanství tak požádalo Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje, který bude pomáhat v sokolovské nemocnici a v nemocnicích v Chebu a v Karlových Varech. Pomůže vždy po třech hasičích, a to ve třech směnách. „Dohromady v nemocnicích začne pomáhat 27 hasičů a k tomu další 4 hasiči se zdravotnickým vzděláním na kvalifikované činnosti včetně mobilního odběrového týmu,“ sdělil hejtman.

Karlovarský kraj stále hledá do nového centra v Nejdku zdravotnický personál. Potřebuje minimálně 10 sester bez specializace a 15 dobrovolníků. Zájemci se můžou hlásit na telefonním čísle 607 047 350 nebo na emailovou adresu zdravotnici@kr-karlovarsky.cz.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio