V Karlovarském kraji je 55 nakažených koronavirem. Tři pacienti byli hospitalizováni v karlovarské nemocnici

31. srpen 2020 11:00

V Karlovarském kraji je stále 55 aktivních případů nákazy koronavirem. Za neděli nepřibyl žádný nový případ. Vyplývá to z dat Krajské hygienické stanice.

Krajští hygienici evidují shodně 24 případů na Karlovarsku i na Chebsku. Sokolovsko hlásí 7 nakažených. Za dobu trvání epidemie se v regionu nemocí covid-19 nakazilo celkem 556 lidí a 39 na komplikace spojené s koronavirem zemřelo.

Na infekčním oddělení karlovarské nemocnice leží v současné době tři pacienti. Dva jsou ve středně těžkém stavu. Podle člena představenstva nemocnice Josefa Maška se jedná o starší pacienty: „Dvě jsou ve středně těžkém stavu. Mají virový zápal plic, který zkomplikoval to onemocnění. Jedna pacientka je bezpříznaková a je hospitalizována proto, abychom vyloučili, že se její zdravotní stav zhorší, protože je vyššího věku. Jsou to pacientky ročníku 1940, 1941 a 1943.“

V České republice počet nakažených lidí koronavirem narůstá. Na případné pacienty se tak připravují všechny nemocnice. Karlovarská krajská nemocnice potvrdila, že je na nárůst hospitalizovaných pacientů s covid-19 připravena. Lůžek pro nemocné lidi má dostatek, potvrdil Mašek.

autor: nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio