V Karlovarském kraji budou přes svátky otevřená jen dvě testovací místa

22. prosinec 2021 08:55

V Karlovarském kraji budou v době vánočních svátků otevřená zřejmě jen dvě testovací místa na covid-19.  Pokud někdo potřebuje test, aby mohl o svátcích nebo krátce po nich například na návštěvu za blízkými do domovů seniorů, měl by si pospíšit.

Kapacity testovacích míst jsou z velké části pro následující dny už obsazeny. Testovací místa budou v pátek 24. a v sobotu 25. prosince uzavřena. Na 2. svátek vánoční, tedy 26. prosince. bude v provozu odběrové místo Lab In v Karlových Varech v Mariánskolázeňské ulici a odběrové místo v Pomezí nad Ohří, kde je možné se nechat otestovat také 1. 1. 2022.

Podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (za STAN) zatím žádné jiné testovací místo nepotvrdilo provoz ve dnech 24. a 25. prosince. „Pokud by někdo potřeboval test například pro cesty do zahraničí, může využít testovací místo na pražském letišti,“ uvedl v úterý Kulhánek.

V Karlovarském kraji je podle seznamu na webových stránkách uzis.cz k dispozici 21 testovacích míst. Například Karlovarská krajská nemocnice a.s., která provozuje testovací místa v Chebu a Karlových Varech, ale má už jen minimální kapacitu pro lidi, kteří by potřebovali test a nemají žádanku od lékaře nebo hygienické stanice. Šance otestovat se do Vánoc je tak už minimální.

Nejvíce testovacích míst provozuje v kraji společnost Lab-in, a to jak ve velkých, tak i menších městech. I když podle rezervačního systému mají některá místa ještě volnou kapacitu, termínů rychle ubývá. Větší šance získat potvrzený negativní test tak mají lidé spíše v menších městech.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio