V Hranicích u Aše funguje nová komunitní kavárna

Hranice u Aše otevřely městskou komunitní kavárnu. K jejímu provozu zástupci radnice využili nedávno zrekonstruované prostory ve společenském domě Beseda.

Na zajištění obsluhy kavárny se podílejí pracovníci městského úřadu a dobrovolníci. Návštěvníkům nabízejí především klidovou zónu, která v centru města chybí. Obsluhy se dočasně ujal i starosta. „Jsem moc rád, že jsme to společně zvládli. Věděl jsem, že to bude těžký, bylo to těžký a stále je. Návštěvnost a ty pozitivní reakce nás ale nabíjí,“ uvedl starosta Daniel Mašlár.

Komunitní kavárna v Hranicích u Aše

Projekt komunitní kavárny v nevyužitých prostorách společenského domu má z velké části na starosti místostarostka Pavla Hošková: „S provozem pomáhají lidé z Hranic napříč generacemi. Nějak to zkoušíme a zatím to vykrýváme, jak to jde.“

Zájem o kavárnu je velký. Představitele radnice překvapuje, protože v minulosti se provozovnu v domě Beseda neúspěšně pokoušeli provozovnu nabízet místním podnikatelům. Už letos na jaře komunitní kavárna nabídne několik akcí. Uspořádá například bleší trh, hudební odpoledne nebo ochutnávku kávy.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio