V Dalovicích by mohl vzniknout krajský spolkový dům

22. duben 2022 08:55

Karlovarský kraj hledá využití areálu bývalé střední zemědělské školy v Dalovicích u Karlových Varů. Jeho součástí je nejen starý zámek, ale i hospodářské objekty a botanická zahrada.

V nevyužívaných prostorách bývalé střední zemědělské školy by mohl vzniknout nový spolkový dům. Ve spolkovém domě by mohly mít zázemí různé regionální spolky a organizace, které by nabídly i vzdělávání dětí nebo workshopy pro dospělé. Záměr podporuje i obec.

Areál bývalé střední zemědělské školy v Dalovicích u Karlových Varů

„Velmi rádi bychom ve starém zámku udělali první krajský spolkový dům. Sezvali jsme spolky, aby se se záměrem seznámily a mohly říct, co tu budou chtít dělat za činnost,“ uvedl Martin Lípa z Ekologického centra Meluzína.

Objekt starého zámečku a přilehlá hospodářská stavení nevyužívá Karlovarský kraj už víc než 4 roky. Spolkový dům je jednou z variant, jak bývalý školní areál využít. Konečné rozhodnutí by měl kraj udělat právě na základě připravované studie.

„Cílem je najít budoucí využití areálu a okolních pozemků, které jsou poměrně rozsáhlé. Najít možnost zapojení celého areálu do života kraje a obce,“ řekl architekt Jiří Vojtěšek.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio