V Chodově chtějí upravit cyklostezku u koupaliště Bílá voda

3. červenec 2017

Areál koupaliště Bílá voda u Chodova by se měl díky plánovaným investicím opět stát o něco modernější. Město Chodov tam chce ještě letos vybudovat hřiště s cvičebními prvky. V příštím roce chce radnice upravit cyklostezku, která cyklisty ke koupališti přivádí z přilehlé Smolnické výsypky.

„My jsme se přihlásili do přeshraničního projektu, takzvané Karlovy stezky. V rámci tohoto projektu bychom v příštím roce chtěli výrazně investovat do cyklostezky. Vede celou Smolnickou výsypkou a přivádí cyklisty od Nové Role do Chodova. Mělo by se jednat o odvodnění, úpravu povrchu, zvýšení bezpečnosti," řekl starosta Patrik Pizinger.

Povrch cyklostezky je nyní zhoršený. Město chce také dát upravit vjezd ke koupališti a přímo na Bílé vodě vybudovat pro cyklisty přístřešek. Celkově do úprav zhruba čtyřkilometrového úseku investuje kolem 4,5 milionu korun.

Koupaliště Bílá voda je volně přístupné. Už nyní jsou tam k dispozici stroje na posilování, dva pontony pro pohodlný vstup do vody, lavičky, šachový stolek, knihovničky s časopisy a knihami a příležitostně také rychlé občerstvení.

Kolem koupaliště je vyznačen pětikilometrový běžecký okruh. Město každoročně do drobných úprav investuje kolem 150 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio