V Chebu začíná týden dalšího ročníku Krajinné výstavy

27. květen 2013

Městu Cheb začíná velmi důležitý týden. Zahájena bude očekávaná Krajinná výstava. Tentokrát s podtitulem Příroda a historie Cheb 2013. Lidé se mohou těšit na koncerty, workshopy, výstavy a různé akce pro celé rodiny.

Cheb tím navazuje na obdivuhodnou tradici, protože letošní krajinná výstava bude v městské historii již pátá. Pořádaly se tu v letech 1898, 1923, 1931 a v novodobé historii opět v roce 2006.

Tehdy jako historicky vůbec první ‚přeshraniční‘ krajinná výstava ve spolupráci s bavorským městem Marktredwitz.

Jak obyvatelům už tak oblíbenou akci ještě více zpříjemnit? I tady mělo město Cheb dobrý nápad, říká místostarosta Michal Pospíšil:

„Krajinná výstava se od té z roku 2006 bude lišit tím, že tam nebudeme vybírat vstupné. Celkové pojetí zůstane stejné, akorát do něj ještě více zapojíme městské objekty, jako je hrad, františkánský klášter, klášterní zahrada, kde budou akce rozšířeny.“

V logu Krajinné výstavy se objevují tři významné letopočty z městské historie, nimž se vztahují tyto tématické výstavy: 1213 - Chebsko za vlády Štaufů, 1713 - Výstava o životě a díle Johanna Balthasara Neumanna a 2013 - Historie ‚krajinných‘ výstav v Chebu.

Novinkou také bude ve třech letních víkendech Festival bláznů, kdy Cheb pozve do města cirkusové umělce. Akrobaté by se měli objevit v areálu Krajinky a také v ulicích města. Letošní Krajinná výstava v Chebu potrvá až do 25. srpna.

Spustit audio