V Chebu začala rekonstrukce kolejiště vlakového nádraží

22. březen 2018 10:05
Zprávy

V Chebu začala s mírným zpožděním rekonstrukce kolejiště vlakového nádraží. Za rozsáhlé úpravy zaplatí Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) 357 milionů korun.

Celkové investiční náklady na chebském nádraží pak dosáhnou 549 milionů korun. Kompletní dokončení se předpokládá v září 2019.

Stavební práce začaly na začátku března. Momentálně stavebníci budují trakční stožáry, což se dělá v denních výlukách. Podle mluvčího SŽDC Marka Illiaše se začátek prací mírně posunul ze dvou důvodů.

SŽDC opravuje v Karlovarském kraji tři nádraží, další plánuje

Nádraží v Kynšperku nad Ohří

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) v Karlovarském kraji opravuje hned několik nádraží. Pracuje se v Sokolově, v Kynšperku nad Ohří i v Lokti.

„Prvním bylo opožděné vydání stavebního povolení z důvodu složitého majetkoprávního procesu ohledně uzavření smlouvy. Druhým aspektem pak bylo prodloužení zadávacího řízení na realizaci stavby, z důvodu podávání dotazů uchazečů během soutěže. Šlo celkem o 250 dotazů. Z tohoto pak vyplýval i pozdější termín pro podepsání smlouvy se zhotovitelem stavby," uvedl Illiaš.

Připravovaná stavba obnáší rekonstrukci kolejiště železniční stanice a bezbariérový přístup na nástupiště, včetně úpravy nástupišť. Pod rekonstruovanými kolejemi, včetně nových výhybek, bude provedena rekonstrukce železničního spodku.

Stavebníci také opraví staniční podchod. Vzhledem k rozsahu rekonstrukce na železničním svršku bude rekonstruováno zabezpečovací a sdělovací zařízení, osvětlení nástupišť a další elektrorozvody.

Podle Illiaše bude stavba v jednotlivých etapách částečně omezovat cestující. „Nicméně dopravní obslužnost bude v maximální míře zachována," doplnil mluvčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio