V Chebu začala půlmiliardová rekonstrukce nemocnice

2. únor 2017

Nový pavilon s moderními operačními sály a kvalitní zázemí pro pacienty a zdravotníky už brzy nabídne nemocnice v Chebu. Její kompletní dostavbu a rekonstrukci v těchto dnech zahájil Karlovarský kraj. Stavební práce skončí v říjnu 2019.

Díky dokončení revitalizace areálu se chebská nemocnice stane moderním zdravotnickým zařízením se základními obory, které rovněž bude poskytovat specializovanou onkologickou péči.

„Pustit se do rekonstrukce a dostavby chebské nemocnice je pro nás obrovský závazek a věřím, že stavebníci vše bez problémů zvládnou tak, aby se co nejméně narušil chod zařízení. Nejen občané z Chebska, Ašska i Mariánskolázeňska tak konečně budou moci v případě potřeby využít nové přístroje, příjemné zázemí a vyšší kvalitu služeb,“ říká hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Rozhodně si zaslouží podstatně lepší prostředí, než mohla dosud nemocnice nabídnout. Spokojeni určitě budou také lékaři a sestry, jež ke své práci potřebují odpovídající podmínky. Budu věřit, že do nových prostor budeme mít zdravotních sester a lékařů dostatek, protože bez nich je nám rekonstrukce k ničemu,“ doplnila Vildumetzová.

Jedná se o jednu z největších krajských investic

„Chebská nemocnice tuto rekonstrukci už zoufale nutně potřebovala. Přestavba areálu včetně vybudování nového pavilonu by měla stát 480 milionů korun a mě trochu mrzí, že se v uplynulém období nepodařilo najít peníze na dostavbu z evropských fondů. Celá částka tak půjde z krajského rozpočtu. Věříme ale, že i nové moderní prostředí pomůže personální stabilizaci v nemocnici,“ tvrdí krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Do nové budovy se přestěhuje dětské oddělení a porodnice, vznikne místo pro operační sály. Součástí projektu bude také rekonstrukce stávajícího pavilonu B a vybudování až 170 nových parkovacích míst.

Čtěte také

V novém čtyřpatrovém pavilonu A se bude nacházet několik operačních sálů, dětská ambulance, lůžková část dětského oddělení s kapacitou 20 lůžek a také porodnice. V opraveném pavilonu B budou umístěny specializované ambulance a lůžková oddělení chirurgie, ORL i interny.

„Jsme velmi rádi, že se stavební práce v chebské nemocnici začínají realizovat. I proto, že se jedná o komplexní dokončení potřebných prostor v nemocnici a ne jen o částečnou rekonstrukci. Je to dobré znamení i pro personál, že kraj s nemocnicí počítá, že o ni stojí. Určitě to nebude během stavebních prací jednoduché, ale věřím, že vše zvládneme a výsledkem bude nemocnice, která bude atraktivní jak pro pacienty, tak pro personál,“ dodal generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio