V Chebu skončila další část modernizace areálu Lokomotiva

9. červenec 2019 10:00

 V Chebu skončila další část rekonstrukce sportovního areálu Lokomotiva. Hlavní částí skončené etapy bylo vybudování jednopodlažní přístavby haly s dalšími šatnami a částečná rekonstrukce zázemí sportovní haly. Město za tyto práce zaplatilo 34 milionů korun.

Na vybudování přístavby získalo město dotaci z programu ministerstva školství na podporu materiálně technické základy sportu ve výši necelých 15 milionů korun V nové přístavbě je šest šaten se sociálním zázemím. Na střeše vznikla navíc terasa, ze které je výhled na fotbalové hřiště, uvedl místostarosta Chebu Miroslav Plevný, podle něhož město už nyní pracuje na další etapě rekonstrukce.

„Nyní nás bude čekat demolice tribuny. Tam dojde pravděpodobně k malému zdržení. Moje představa byla, že se nám to povede přes léto, ale ukázalo se, že náklady na demolici budou poměrně veliké a přesahují objem peněz, které jsme měli v rozpočtu. Takže ještě budeme muset prověřit náklady a rozpočtovým opatřením částku navýšit,“ řekl Plevný.

Město původně vyčlenilo na demolici tribuny deset milionů korun, první odhad skutečné ceny je ale zhruba 16 milionů korun. Zároveň se pracuje na projektové dokumentaci ke stavbě nového, druhého hřiště, které by mělo ležet na místě současné tribuny.
V první fázi revitalizace sportovního areálu Lokomotivy došlo v roce 2017 k vybudování nového fotbalového hřiště s umělou trávou a osvětlením.

Rozsáhlý sportovní areál ze 70. let minulého století převzalo město v roce 2013 od tělovýchovné jednoty Lokomotiva, která se s ohledem na omezené finanční možnosti už nedokázala postarat o jeho údržbu a případný rozvoj.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio