V Chebu se uskuteční velká výstava zájmových spolků

20. září 2011

Spolkový den pro neziskové organizace z Česka a Německa připravila na pátek a sobotu chebská radnice v historickém Špejcharu v Hradební ulici. Sejít by se mělo na šest desítek chovatelů, pěstitelů a paličkářů.

Město Cheb a nedaleký německý Hohenberg společně připravují přeshraniční výstavu dobrovolných zájmových spolků nazvanou Spolkové dny v Chebu. Konat se bude ve dnech 23. a 24. září vždy od 9 do 17 hodin v prostorách chebského historického špejcharu v Hradební ulici. Program spolkových dnů v Chebu navštíví v pátek dopoledne žáci základních škol.

Návštěvníci se mohou těšit na výstavy drobného zvířectva, ovoce, zeleniny nebo na aranžmá květin a ručně paličkované krajky. K vidění dokonce bude paličkovaný Chebský hrad a další památky. Odborníci zájemcům poradí mimo jiné i s tím, jak ve zdejších podmínkách pěstovat vinnou révu či melouny. Členové Českého svazu včelařů zase prozradí recept na pravou chebskou medovinu.

Výstava dobrovolných zájmových spolků se v Chebu uskuteční jako součást doprovodného programu upozorňujícího na 950 let od založení města.

autor: zdt
Spustit audio