V Chebu se představily dvě největší běžecké hvězdy české atletiky

3. srpen 2016

Včerejší Velká cena města Chebu v atletice nabídla opět skvělou podívanou. Na Zlaté dráze v Poohří se mimo jiných představily i dvě největší běžecké hvězdy české atletiky.

Poslední start na českém území před odletem na letní olympijské hry do Ria absolvovala dvojnásobná mistryně světa a bronzová olympijská medailistka v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová a halový mistr světa i Evropy a stříbrný z nedávného evropského šampionátu v Amsterdamu na hladké čtvrtce Pavel Maslák.

Oba své běhy suverénně vyhráli. Pavel navíc výkonem 32,51 sekundy překonal rekord mítinku Jamajčana Robertsona z roku 2013.

K vrcholu mítinku, který měl i přes nepříznivé počasí opět skvělou diváckou kulisu, patřila i kvalitně obsazená šedesátka mužů. Tu nakonec vyhrál momentálně nejlepší slovenský sprinter a semifinalista na stovce i dvoustovce z Amsterdamu Ján Volko.

Obrovské drama nabídl také běh žen na 300 metrů. V něm těsně zvítězila v nejlepším letošním českém výkonu Denisa Rosolová. Druhou Nikolu Bendovou, která na letošním evropském šampionátu do 17 let v Tbilisi vybojovala bronzovou medaili, přitom porazila o jedinou setinu.

Šanci zazávodit si před zaplněným hledištěm tradičně dostaly i nejmenší naděje pořádajícího atletického klubu SKP Union Cheb. Ještě předtím převzali úspěšní malí atleti poháry z rukou ředitele Českého atletického svazu, bývalého výborného výškaře Tomáše Janků.

Pavel Maslák (první zprava) na atletické Velké ceně Chebu
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio