V chebské nemocnici stavějí nový pavilon, práce probíhají podle plánu

5. prosinec 2017

Karlovarský kraj nechává modernizovat nemocnici v Chebu. Jedná se o jednu z největších investičních akcí hejtmanství. Chebská radnice přispívá částkou 40 milionů korun.

Dokončena byla příprava území, demolice starého objektu A, provedení inženýrských sítí. Bude zapotřebí připravit i nové komunikace, zpevněné a parkovací plochy.

Krátce po zahájení prací stavebníci zjistili, že v podzemí nemocnice jsou ještě prostory, o kterých nikdo nevěděl. Základy nové budovy tak bylo nutné položit níže, než předpokládal projekt.

Moderní operační sály, zázemí pro zdravotnický personál, dětská ambulance, lůžková část dětského oddělení a také porodnice se budou nacházet ve čtyřpatrovém pavilonu A. Následovat bude rekonstrukce a přístavba pavilonu B, kde budou umístěny specializované ambulance a lůžková oddělení chirurgie ORL i interny.

Čtěte také

Podle slov hejtmanky Jany Vildumetzové občané Chebska, Mariánskolázeňska a Ašska a dalších částí kraje potřebují mít co nejdostupnější zdravotní péči, která zahrnuje moderní přístroje a vybavení nemocnice. Stavba zatím běží podle připraveného harmonogramu.

Z celkového objemu nákladů, které činí 497 milionů, je prozatím prostavěno přibližně 67 milionů korun. Celá rozsáhlá rekonstrukce má trvat do října 2019.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio