V centru Chebu přibydou další podzemní kontejnery na odpad

17. leden 2017

Na dalších třech místech v centru Chebu se v současné době budují stanoviště velkokapacitních podzemních kontejnerů na odpad. Jejich hlavní výhodou v porovnání s plastovými popelnicemi je to, že z nich odpad nelze vybírat.

Odpadají tak problémy známé ze stanovišť klasických kontejnerů, kolem kterých jsou od nejrůznějších hledačů neustále vyházené odpadky. Do centra se navíc hodí daleko lépe než řady plastových kontejnerů a popelnic.

„Stanoviště podzemních kontejnerů vznikají ve dvorních traktech v ulicích Provaznická a Březinova a v parčíku nad úřadem práce v ulici Svobody. Na každém ze zmíněných míst budou vybudovány čtyři podzemní kontejnery. Po jednom na směsný komunální odpad, plasty, papír a sklo,“ říká místostarosta Zdeněk Hrkal.

Celkové náklady na vybudování všech tří stanovišť dosáhnou výše přibližně 2,6 milionu korun. V současné době je v Chebu již 17 podzemních kontejnerů.

Kompletní stanoviště se čtyřmi kontejnery se nacházejí v Palackého ulici a na dvou místech ve Školní ulici. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio