V Bystřici na Karlovarsku vzniká nový úsek cyklostezky

2. květen 2022 08:55

Mezi Hroznětínem a Ostrovem vzniká nový úsek cyklostezky. Cesta povede v těsné blízkosti říčky Bystřice. V místech, kde zatím cyklisté a pěší využívají především frekventované silnice.

Stavební stroje, hromady hlíny a pokácené stromy – tak vypadají v těchto dnech pozemky na kraji obce Bystřice, nedaleko Karlových Varů. Tým dělníků tam začíná stavět chybějící úsek cyklostezky, která spojuje města Ostrov a Hroznětín. Trasa je mezi cyklisty velmi oblíbená, v nové podobě má být k dispozici už letos.

„Na křižovatce směr na Hluboký pokračuje část výstavby cyklostezky Ostrov – Hroznětín. Momentálně jsme na začátku. Provádí se terénní úpravy, bylo provedeno kácení a bude provedena náhradní výsadba zeleně,“ uvedl starosta Hroznětína Martin Maleček.

Nový úsek povede v těsné blízkosti říčky Bystřice. „V rámci stavby byl zpracován povodňový a havarijní plán stavby. V případě rozlití toku Bystřice by se musela cyklostezka na nějakou dobu uzavřít,“ doplnil starosta.

Třetí část cyklostezky by měla výrazně zlepšit bezpečnost silničního provozu. Výstavba nové stezky má skončit před začátkem letošních prázdnin. Město za stavební práce zaplatí 3 miliony korun, více než 90 procent částky získá z dotačních programů.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio