V Bublavě u Kraslic zahájí provoz nové volnočasové centrum

2. červenec 2021 10:25

V Bublavě se v pátek oficiálně otevře nový volnočasový areál pro turisty a rodiny s dětmi. Zájemci ho najdou v blízkosti sjezdových tratí na kraji obce. Příprava střediska začala po skončení zimní sezóny.

Dráha pro cyklisty, víceúčelová hřiště, zázemí pro turisty. Tak vypadá moderní volnočasové centrum v Bublavě. „Vzniklo tady několik atrakcí. Rozhodli jsme se po zimní sezoně, která de facto nebyla kvůli koronaviru, že je potřeba vymyslet letní aktivity. Ty se dělí do několika částí. Nejdůležitější je, že bude vůbec poprvé v provozu i v létě lanová dráha, která spojuje Stříbrnou s Bublavou,“ uvedl mluvčí areálu Ski-centrum Bublava - Stříbrná Vladimír Keblůšek.

Pod lanovou dráhou vznikla první trať pro bikery, která je určená i pro rodiny s dětmi. „Testovací provoz jsme měli před týdnem, musím říct, že i malé děti tu trať parádně sjely. Zároveň je tam i spousta míst, kde se vyřádí i ti, kteří trialy jezdí,“ doplnil Keblůšek s tím, že volnočasový areál nabídne také řadu společenských her.

Letní aktivity pomůžou podnikatelům nahradit finanční propad uplynulé zimy. Nový areál v Bublavě zahájí oficiální provoz v pátek v 17 hodin.

Spustit audio