V Bublavě u Kraslic vzniká volnočasový areál pro rodiny s dětmi

3. červen 2021 11:35

Na okraji sjezdové trati v Bublavě u Kraslic stojí torzo zlomeného sloupu lanovky. Je to symbolická vzpomínka na nedávné zimní vichřice, které ve ski-areálu napáchaly milionové škody. Sjezdové tratě se teď ale připravují na letní sezonu.

V Bublavě na Sokolovsku vznikají nové trialové tratě pro cyklisty, hřiště na minigolf a volnočasový areál. Provozovatelé tamního ski centra těmito úpravami dokončují přípravu na letní sezonu. Ta by měla podnikatelům nahradit finanční propad uplynulé zimy.

Letní provoz chtějí v Bublavě spustit do čtrnácti dnů. V současné době tam probíhají nátěrové práce. Součástí nových atrakcí na stráních kolem Bublavy bude hřiště na minigolf nebo trať pro bikery. Na léto mají přilákat hlavně rodiny s dětmi.

„Stavíme dráhu, která bude přes dva a půl kilometru dlouhá. Bude určená hlavně pro rodiny s dětmi, ale myslím, že si tady své vyžití najdou i ostřílení jezdci, protože ta trať bude velmi zajímavá. Máme ještě další dvě cesty, které zprovozníme během léta,“ uvedl Vladimír Keblůšek za Ski centrum Bublava – Stříbrná.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio