V areálu karlovarské nemocnice začala demolice bývalého dětského oddělení

21. červenec 2023 11:35

V areálu karlovarské nemocnice začala demolice pavilonu M. Po dokončení prací zůstane místo prázdné. V budoucnu by tam ale mohla stát nová střední zdravotnická škola. Bourání pavilonu skončí v polovině srpna.

Dva velké bagry demolují pavilon M v areálu karlovarské nemocnice. V minulosti tady sídlilo dětské a ORL oddělení. Práce mají skončit v polovině srpna a Karlovarský kraj, jako vlastník nemocnice, za ně zaplatí téměř 3 miliony korun.

Demolice pavilonu M

Práce začaly o rok dřív, protože budovu ničili vandalové. Navíc několikrát poškodili i potrubní poštu, která vede sklepením pavilonu a je spojnicí mezi nemocnicí a transfúzní stanicí. Místo po bývalém dětském oddělení zatím zůstane prázdné. Co tam vznikne, zatím není jasné.

„Plocha prozatím zůstane volná jako dočasné štěrkové parkoviště. Nicméně my počítáme, že v rámci generelu nemocnice, pokud dojde ke stavbě pavilonu G nemocnice, tak by měla sloužit jako staveniště,“ říká ředitel nemocnice Josef März s tím, že do budoucna by na místě mohla vzniknout nová Střední zdravotnická škola.

Spustit audio