V aplikaci karlovarského dopravního podniku už lze platit napřímo platební kartou

Od srpna už jde v mobilní aplikaci karlovarského dopravního podniku Moje DPKV platit napřímo registrovanou platební kartou. Není tak nutné využívat k platbě další aplikaci, digitální peněženku MasterPass, jako tomu bylo dosud.

Informovala o tom mluvčí magistrátu Helena Kyselá s tím, že v mobilu tak je možné jednoduše zaplatit za parkovné v Karlových Varech, jízdenky MHD nebo i za povolení k vjezdu do lázeňského území. Platba nově může proběhnout doslova na jedno kliknutí.

„Při první platbě kartou uvidíte výchozí okno platební brány s možností svou kartu zapamatovat pro veškeré následné platby. Abyste mohli při své následné platbě zaplatit svou zapamatovanou kartou, je potřeba označit ,Zapamatovat kartu‘. Každá další platba pak obnáší jen jeden klik za parkovné, jízdenky či vjezd do lázeňského území,“ popsala postup při platbě kartou v tiskové zprávě Kyselá.

Mobilní aplikaci Moje DPKV je možno instalovat na operační systém Android nebo IOS a je k dispozici ke stažení v obchodech příslušných operačních systému, tedy Google play či Appstore.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio