Účastníci setkání evropské aristokracie přispěli na projekt pomoci ohroženým dětem

2. květen 2011

Na čtyři stovky aristokratů i významných osobností ze světa financí, práva nebo medicíny zavítaly do Karlových Varů na jubilejní 15. setkání evropské šlechty známé jako Karlovarský víkend. Součástí tradiční schůzky byla účast na dostihovém dnu a společenský program pouze pro zvané hosty. Účastníci letošního setkání evropské šlechty se také rozhodli přispět na charitativní projekt, který se věnuje pomoci ohroženým dětem.

Evropská šlechta pořádala v Karlových Varech už 15. Karlovarský víkend. Po páté byl jeho součátí dostihový den na závodišti ve Dvorech - už tradičně otevřené zdarma také pro veřejnost. Toho využily lidé k tomu, aby okoukli aristokraty v žaketech a fracích a jejich dámský doprovod, který mezi sebou soupeřil o co nejatraktivnější klobouk.

Všechny další akce Karlovarského víkendu se už pak odehrávali za zavřenými dveřmi a byly výhradně pro zvané – ať šlo o Jarní ples v Grandhotelu Pupp nebo nedělní maškarní bál v Císařských lázních

V letošním roce se pořadatelé šlechtického setkání rozhodli spolupracovat s organizací Inocence in Danger, která v Evropě pomáhá chránit děti a nezletilé před sexuálně motivovanými zločiny a věnovat jí výtěžek z tombol. Do projektu se zapojují díky nejmladší šlechtické generaci i kontakty s vybranými školami. Novým projektem je poradna, kdy mladí vysvětlují svým vrstevníkům, jak předejít tomuto nebezpečí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio