U Myslbekovy školy v Ostrově vyroste velká tělocvična

8. srpen 2017

U základní školy Josefa Václava Myslbeka v Ostrově by měla vzniknout nová tělocvična. K její výstavbě se zavázalo po svém zvolení letos v dubnu nové vedení města. Škola tělocvičnu nutně potřebuje, nyní ke stavbě vzniká projekt.

„Škola má k dispozici asi 50 let starou, malou tělocvičnu, která je naprosto nevyhovující. Větší tělocvična vznikne hned vedle. Situaci v místě komplikují jen inženýrské sítě, které se budou muset přeložit," řekl starosta Jan Železný.

Projekt bude město stát asi 1,2 milionu korun, náklady na samotnou stavbu budou vyčísleny až po jeho zpracování. Výstavbu chce město ideálně dokončit do podzimu příštího roku. Novou tělocvičnu bude využívat zhruba 500 dětí, které Myslbekovu školu navštěvují.

Sportovní vyžití dětem v Ostrově měl už v předchozím školním roce poskytnout nový atletický stadion za 47 milionů korun. Kvůli komplikacím na stavbě se ale zpozdí a jeho využití bude možné nejdříve letos na podzim.

Současné vedení města chce do podzimu příštího roku mimo jiné také vyřešit prostor po bývalém tržišti u Mírového náměstí nebo předělat bývalou ubytovnu v Hornické ulici na malometrážní byty.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio