U Chebu hoří asi 25 hektarů pole, především strniště

U Chebu v části města Dolní Dvory hořelo odpoledne asi 25 hektarů pole, především strniště. Požár se kvůli větru rychle rozšířil. Hasičům se jej ale podařilo rychle zvládnout a po 16. hodině už oheň zlikvidovali, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. „Na místo se zřejmě ještě pojedou hlídky podívat. V současném horku je to hlavně z preventivních důvodů," uvedl Kasal.

„Požár zasáhl především strniště, z menší části také obilí. Nic dalšího kromě zasaženého strniště požárem ohroženo není," řekl odpoledne Kasal.

V Karlovarském kraji je kvůli horku a suchu vyhlášeno zvýšené riziko požáru, je zakázáno rozdělávat ohně. Podle mluvčího hasičů v posledních dnech hasiči vyjížděli k požárům porostu častěji, rozsah požárů byl ale zatím malý. Ten dnešní u Chebu byl zatím nejrozsáhlejší.

„Lidé jsou ale nyní všímavější a hlásí i nám i malé požáry trávy. Navíc jsme změnili i taktiku a i k menším požárům trávy v tomto počasí raději vyjíždí více jednotek, abychom požár nepodcenili," dodal Kasal.

zdroj: ČTK
Spustit audio