Tržnice má rekonstrukci za sebou. Autobusový terminál v Karlových Varech začal znovu sloužit

16. červen 2022 12:35

Bezpečnější i přehlednější je opravený dopravní terminál Tržnice v Karlových Varech. Práce trvaly skoro rok. Cestující i řidiči museli po celou dobu využívat jiná zastávková místa.

V Karlových Varech opět funguje autobusový terminál Tržnice v centru města. Hlavní uzel městské hromadné dopravy byl uzavřený zhruba rok. Kromě opraveného nástupiště, příjezdových cest i přístřešku jsou nové také elektronické panely s aktuálními časy příjezdů a odjezdů autobusů.

„Jsou tady nové především povrchy, zeleň, chodníky a přístřešek,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík z ODS. Nové je také značení autobusů a přibyly chytré tabule. „Je tady kompletně nový mobiliář. Snažíme se maximálně digitalizovat obsluhu nástupiště. Věřím, že je to další krok. Není to samozřejmě ideální, protože ideální by byl integrovaný dopravní terminál, ale to je věc, která se ještě časem potáhne, proto jsme přistoupili k rekonstrukci,“ dodal Bursík.

V rámci otevření opraveného terminálu taky Dopravní podnik Karlovy Vary nabízí cestujícím jízdu zapůjčeným elektrobusem. „Rádi bychom pokračovali v obnově vozového parku. Nasazujeme zapůjčený elektrobus, se kterým se budou moci naši cestující zhruba týden vozit po Karlových Varech,“ řekl ředitel společnosti Lukáš Siřínek.

Za opravu terminálu zaplatilo město 35 milionů korun, z toho 27 milionů pokryla evropská dotace.

Spustit audio