Tříkrálová sbírka v Chebu podpoří několik charitativních a sociálních projektů

Zpěv koled, gulášová polévka a tři králové. Přesně tak vypadal hlavní koledovací den (4. 1.) Tříkrálové sbírky v Chebu. Lidé tam mohli přijít nejen ochutnat charitativní polévku, ale také přispět do celonárodní sbírky, která letos slaví dvacáté výročí.

Farní charita, která v Chebu sbírku pořádá, připravila také Tříkrálovou polévku. Lidé tak přicházeli do Chrámu svatého Mikuláše a Alžběty, kde jim dobrovolníci rozdávali misky s gulášovou polévkou, teplé nápoje, ale třeba i sladké pečivo.

Do Tříkrálové sbírky v Chebu se pravidelně zapojují také skauti

„V letošním roce, stejně jako v minulém roce, jde největší část z místního podílu na Hospic svatého Jiří, jehož je Farní charita spoluzakladatelem. Potom na projekty Farní charity Cheb a Diecézní charity Plzeň, která se zde věnuje lidem bez přístřeší. Pět procent ze sbírky pak jde na léčbu a rehabilitaci Nicolase Úbla, kterou nehradí zdravotní pojišťovny,“ prozradila využití sbírky ředitelka Farní charity Cheb Eva Kolafová.

V loňském roce se na Třkrálově sbírce v Chebu vybralo 193 tisíc korun. Lidé můžou přispět koledníkům přímo do kasičky, a to až do neděle 12. ledna. Pokud bydlíte v oblasti, kam obvykle nezavítají, můžete zavolat na telefonní číslo 731 619 729 a návštěvu tří králů si domluvit, bude-li koledníků dostatek. Přispět na Tříkrálovou sbírku můžete také prostřednictvím dárcovské SMS nebo poslat peníze přímo na účet sbírky.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související