Testy čtyř pacientů v Karlovarském kraji koronavirus vyloučily

4. březen 2020 10:25

Testy čtyř pacientů v Karlovarském kraji vyloučily nákazu koronavirem. Oznámil to mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Vladislav Podracký. V kraji se zatím neobjevil případ nákazy.

Mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková v úterý 3. března informovala, že v kraji jsou čtyři lidé v preventivní domácí karanténě a jeden člověk s klinickými příznaky byl testován negativně. Podle posledních informací karlovarské hygienické stanice zůstávají v domácí preventivní karanténě čtyři lidé. Zda jde o tytéž, není jasné. Krajští hygienici budou dále informovat pouze o vyhodnocených případech testování.

Podle mluvčího KKN Vladislava Podrackého byli naposledy testováni dva lidé, kteří vykazovali lehké příznaky. „Testovali jsme na koronavirus ženu s dcerou, které přišly do styku s osobou, která se vrátila z rizikových oblastí. Testy dopadly negativně,“ řekl Podracký. Další dva testovaní byli podle něj muži, u nichž se nákaza koronavirem také nepotvrdila.

Na základě vydaného doporučení Bezpečnostní rady Karlovarského kraje vyhlásila zákaz návštěv také některá zařízení pro seniory, například dům pro seniory ve Staré Roli nebo v Chebu. Podle ředitele Městských zařízení sociálních služeb Milana Martinka kromě zákazu návštěv zavedli také přísná hygienická opatření, desinfekci a mycí gely, které jsou dostupné po celém domově. Dezinfekce i ochranných prostředků mají podle něj dostatek.

Čtěte také

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související