Telecí kotlety na víně

podle paní Jiřiny z Luk u Žlutic

Suroviny:


1kg telecího hřbetu
sůl
100g slaniny
100g másla
200g cibule
kůra a šťáva z poloviny citrónu
troška mleté sladké papriky
1 bobkový list
500ml vývaru
50g hladké mouky
100ml bílého vína

Postup:


Telecí hřbet nasekáme na kotlety, otřeme utěrkou a osolíme.
V kastrolu rozpustíme slaninu na kostičky a máslo. Přidáme nadrobno
nakrájenou cibuli, nastrouhanou citrónovou kůru , papriku, bobkový list,
připravené kotlety a vše dusíme doměkka. Mezi dušením podléváme maso
vývarem.
Měkké kotlety si upravíme na mísu, vysmahlou šťávu zaprášíme moukou nebo
strouhaným chlebem, zředíme vývarem, přidáme bílé víno a citrónovou šťávu.
Povaříme a procedíme na maso.


Přílohy: brambory v jakékoli úpravě,zeleninový salát.

Pozn.
Tento recept je převzatý z knihy Magdaleny Dobromily Rettigové.