Světový den duševního zdraví: Workshop v Karlových Varech nabízí diskuzi i rady studentům

10. říjen 2024 10:15

V Karlových Varech se dnes a zítra koná workshop zaměřený na duševní zdraví, který přivítá na 600 studentů středních škol. Akce se odehrává v Císařských lázních a je součástí nového preventivního a osvětového programu Karlovarského kraje, který reaguje na stále narůstající počet duševních onemocnění mezi dětmi a mladistvými.

Workshop je součástí projektu, který nabízí celkem pět aktivit zaměřených na různé cílové skupiny – žáky 2. stupně základních škol, studenty středních škol, rodiče i pedagogy. Cílem této iniciativy je zvýšit povědomí o problematice duševního zdraví a zdůraznit důležitost prevence.

Jedním z hlavních lektorů workshopu je Petr Bouška, moderátor, publicista a lektor, který upozorňuje na zhoršující se stav duševního zdraví mladé populace. „Duševní zdraví celé populace se horší. Zejména to vidíme u mladých lidí. Cílem workshopu Mapa duševního zdraví je o duševním zdraví mluvit a zdůraznit důležitost sebepéče. Posluchačstvu také nabídneme přehled služeb, které jsou k dispozici, ať už v Karlovarském kraji, na internetu nebo celorepublikově,“ uvedl Bouška.

Workshop se koná i jako připomínka ke Světovému dni duševního zdraví, který připadá na 10. října. Tento den byl poprvé vyhlášen v roce 1992 Světovou federací pro duševní zdraví a jeho cílem je každoročně upozorňovat na důležitost péče o duševní zdraví.

Program workshopu slibuje bohatou diskuzi i praktické rady, které mohou studentům i pedagogům pomoci lépe zvládat výzvy spojené s duševním zdravím.

autor: nkr
Spustit audio