Střední škola stravování a služeb v Karlových Varech prošla rekonstrukcí

15. září 2016

Další etapu rekonstrukce má za sebou úspěšně Střední škola stravování a služeb v Karlových Varech. Během letních měsíců stavbaři rekonstruovali a zateplili střechu.

Vzniklo zde také moderní zázemí pro praktické vyučování nového kadeřnického oboru. Ke zvýšení bezpečnosti studentů a pedagogů navíc přispěje i nedávno nainstalovaný kamerový a přístupový systém.

Střední škola stravování a služeb v Karlových Varech, která vzdělává studenty v tradičních učebních i studijních oborech, prochází postupnou rekonstrukcí již od roku 2011. Během uplynulých let se podařilo nejenom zajistit statiku budovy, vyměnit kanalizaci, ale také rozšířit šatny, vybudovat nové sociální zázemí, vyměnit okna a opravit fasádu.

Letošní léto se pak neslo ve znamení dalších významných investičních akcí. Stavební práce probíhaly na škole od 7. července do 2. září.

„Stará střešní krytina byla nahrazena novou, včetně hromosvodů, zateplení a konzervace krovu. Přestavbou bývalého služebního bytu, který byl již nevyužíván, pak vzniklo zázemí pro praktické vyučování nového učebního oboru. Celkové náklady dosáhly 4 milionů korun,“ říká hejtman Martin Havel.

Holičské a kadeřnické služby si vyzkoušel jako jeden z prvních hejtman Martin Havel

Kadeřnictví bude sídlit v přízemí školy a přístupné bude i pro imobilní osoby. „Kvalitně vybavené a esteticky skvěle ztvárněné pracoviště praktického vyučování bude poskytovat holičské a kadeřnické služby široké veřejnosti,“ upřesnil ředitel školy Jiří Neumann.

V souvislosti s projektem zabezpečení krajských škol byla současně provedena výměna stávající síťové kabeláže, instalace WIFI antén, nového kamerového systému, který monitoruje dění u vstupu do objektu, v šatnách a na hlavních chodbách, a bezpečnostního docházkového systému včetně turniketů. To vše za zhruba 1,4 milionu korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio