Strážníci ostrovské městské policie se zaměří na dodržování rychlosti

15. září 2016

Preventivní akce městské policie v Ostrově na Karlovarsku se zaměří na měření rychlosti. Kontroly mají připomenout řidičům, že především v úseku Horního Žďáru je povolena maximální rychlost 50 kilometrů v hodině. První měření rychlosti chystají strážníci na tento týden.

„Úsek komunikace v Horním Žďáru vyšel ve studii jako nejčastější místo, kde řidiči překračují maximální povolenou rychlost. Proto jsme požádali dopravní inspektorát v Karlových Varech o povolení k měření rychlosti přenosným radarem právě pro toto místo,“ říká zástupce velitele Městské policie Ostrov Ladislav Martínek.

Následná měření budou probíhat vždy pouze jeden týden v měsíci. Hodiny a časy se můžou lišit, což bude záležet na informacích, které strážníci získají ze zkušebních měření ve druhém zářijovém týdnu.

Městská policie v Ostrově si přenosný radar pouze půjčí, přičemž náklady na jeho pronájem na dobu jednoho týdne se pohybují kolem 10 tisíc korun a budou hrazeny z jejího rozpočtu. I přesto, že se jedná o zkušební měření, budou neukáznění řidiči, kteří překročí maximální povolenou rychlost, pokutováni podle platných pravidel.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio