Strážníci a státní policisté mají v rámci filmového festivalu společnou mobilní služebnu

4. červenec 2019 13:00

Návštěvníci filmového festivalu v Karlových Varech mohou už tradičně využívat služby Mobilního komunikačního a informačního centra policie, které je k dispozici každý den do 19 hodin po celou dobu festivalu.

Pitný režim je nutný dodržovat také u psů

Městští strážníci a policisté zde pomáhají návštěvníkům například s orientací, kde najít různá místa. K tomuto účelu rozdávají i mapy města, které jim pomáhají s orientací ve městě. Policisté také myslí na čtyřnohé návštěvníky. Pro ně tu mají vždy připravenou čerstvou vodu. Řidiči sem navíc mohou přijít a nechat se otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu.

Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky a rusky. Mobilní centrum začíná každý den na ulici T. G. Masaryka, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla.

Policie nabádá návštěvníky festivalu, aby zvýšili pozornost a dali si větší pozor na své věci

Karlovarští policisté v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech přijali několik oznámení týkající se především rušení nočního klidu ve městě. Jen během víkendu řešili také desítku oznámení ohledně krádeží mobilních telefonů nebo peněženek. Zato ale může podle nich především nezodpovědnost majitelů, kteří nechali své hodnotné věci odložené bez dozoru na stolech v restauracích nebo také třeba ve vozidle taxi služby.

autor: nkr | zdroje: KŘP Karlovarského kraje , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio