Stávka v Karlovarském kraji problémy nezpůsobila

17. červen 2011

Stávku odborů na území České republiky sledovala velká část veřejnosti. Do akce, která nesouhlasí se státními reformami se zapojili i lidé v Karlovarském kraji. Zpravidla ale pouze symbolicky. Autobusy proto jezdily bez problémů. Na většině tratí se zastavily železniční vlakové soupravy.

Stávka odborů tak ochromila v Karlovarském kraji převážně vlakovou dopravu. Autobusová byla v provozu podle platných jízdních řádů. Cestující se tak bez větších problémů dostali do práce, do škol a také zpátky domů.

Náhradní autobusová doprava byla zřízena na tratích z Karlových Varů do Klášterce nad Ohří, také železnici mezi Františkovými Lázněmi a německým Bad Brambachem a Chebem a Schirdingem. Tady ale shodou okolností probíhá naplánovaná výluka z důvodu práce na trati. Soukromý železniční dopravce, který provozuje trať z Kraslic do Sokolova, také zajistil náhradní autobusy z Karlových Varů do Mariánských Lázní.

Náhradní autobusová doprava před vlakovým nádražím

Pokud nenastane změna a odbory opět vyhlásí stávku, připojí se dopravní odbory, například v Karlových Varech, už důrazněji.To znamená, že by městská hromadná doprava výrazně omezila nebo vyjela v jiných jízdních řádech.

Žádná střední škola v Karlovarském kraji nevyhlásila ředitelské volno, takže studenti se učili jako každý jiný den. Problémy kvůli stávce nehlásili ani firmy či nemocnice.

autor: zdt
Spustit audio