Stavbou roku Karlovarského kraje je chebská pěší zóna

6. červen 2011

Rekonstrukce pěší zóny v Chebu zvítězila u odborníků v soutěži o Stavbu roku Karlovarského kraje. Největší investiční akce radnice v minulosti stála 137 milionů Kč. I na druhé místo zařadila porota promenádu - obnovu Staré louky v Karlových Varech. Třetí skončila obnova historického domu v Lokti.

Rekonstrukce chebské promenády byla rozdělena do tří etap. První zahrnovala úsek od Evropské ulice po Májovou, druhá od Májové po historické náměstí včetně uměleckého artefaktu Brána času na rozhraní pěší zóny a náměstí. Třetí etapa spočívala v úpravách navazujících ulic. Díky dotaci z Evropské unie mohlo město zvolit nákladnější verzi rekonstrukce a využít přírodní materiály na dlažbu, instalovat moderní osvětlovací LED diodové panely a zvolit i další úpravy, které zásadně změnily podobu bulváru.

Karlovy Vary - Císařské lázně


V kategorii nejlepší projekt získal první cenu návrh revitalizace historických Císařských Lázní v Karlových Varech, která by měla začít letos na podzim. Druhé místo obsadil projekt nové výpravní budovy Horního nádraží v Karlových Varech. I tato stavba má začít letos.


Soutěž a přehlídka Stavby Karlovarského kraje, která vznikla v roce 2001 má za cíl, na základě hlasování odborné poroty i veřejnosti, vybrat nejlepší stavby bez omezení jejich charakteru a účelu. Záštitu nad přehlídkou převzali hejtman Karlovarského kraje PaedDr. Josef Novotný a primátor města Karlovy Vary Ing. Petr Kulhánek.

autor: zdt
Spustit audio