Stavba restaurace na Rolavě má problémy, firma chce odstoupit

12. listopad 2018 13:00

Stavba nové restaurace v areálu Rolava v Karlových Varech má problémy. Dodavatel hodlá odstoupit od smlouvy o zakázce.

Město ale chce, aby firma zakázku dokončila, byť to znamená náklady na vícepráce, informoval o tom náměstek primátora Čestmír Bruštík.

„Firma požádala o odstoupení od zakázky. Naše právní oddělení i já si myslíme, že by měla pokračovat, i když na začátku byly komplikace. Jsou tam vícepráce na založení stavby, ale ty budou uznány ve chvíli, kdy projektanti doplní podklady,“ uvedl Bruštík.

Stavba měla být dokončená na konci dubna příštího roku

V současné době se na stavbě restaurace, která měla podle původní smlouvy stát necelých šest milionů korun, dělají základy. Právě u nich vznikly na počátku stavby problémy. Pod povrchem se totiž našly betonové základy zřejmě bývalého pískoviště nebo bazénu.

Restaurace měla být podle smlouvy hotova na konci dubna příštího roku. Jenže už nyní je jasné, že se to nestihne. Podle Bruštíka město nabídlo zhotoviteli prodloužení termínu zhruba o měsíc, firma ale požaduje prodloužení až o tři měsíce. To by ale znamenalo, že provoz restaurace začne až na konci letní sezóny.

Café Rolava měla nahradit dosavadní dřevěné občerstvení. Restaurace s celoročním provozem má být zděná a poskytovat širší služby pro návštěvníky rekreačního areálu s koupalištěm, kde je v době filmového festivalu i stanové městečko.

autoři: nkr , Hana Vyhnálková | zdroj: ČTK
Spustit audio