Startuje soutěž o nejlepší webové stránky obcí a měst

19. leden 2017

Spolek Český zavináč vyhlásil krajské kolo 19. ročníku soutěže Zlatý erb. Té se mohou zúčastnit všechna města a obce kraje. Výherci získají ceny a možnost postoupit do celostátního finále. Uzávěrka přihlášek je 3. února.

Karlovarský kraj se do soutěže Zlatý erb zapojí poprvé. Jejím cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace pro další zlepšování.

„Soutěžící, kteří se přihlásí do krajského kola, bude hodnotit odborná porota. Ta se zaměří na internetové stránky a elektronické služby měst a obcí a posuzovat bude především povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky či přehlednost a výtvarné zpracování webu,“ vysvětluje hejtmanka Jana Vildumetzová.

Úřady budou v krajském i celostátním kole soutěžit ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a Smart City a nejlepší elektronická služba. V průběhu března proběhne slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola, a ocenění získají první tři umístění z každé kategorie.

Vítězové jednotlivých kategorií v krajích pak postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 3. dubna v Hradci Králové. Formulář přihlášky a další informace jsou k dispozici na internetových stránkách soutěže.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio