Starosta Chebu Navrátil odmítl obvinění v kauze ROP Severozápad. Opozice ho chce odvolat

28. prosinec 2016

Kvůli kauze ROP Severozápad opozice v Chebu požaduje odvolání starosty Petra Navrátila za ČSSD. Ten odstoupit neplánuje a proti svému stíhání už podal stížnost.

Opoziční zastupitelé chtějí v Chebu odvolat starostu Petra Navrátila zvoleného za ČSSD. Souvisí to s jeho obviněním v kauze rozdělování evropských dotací ROP Severozápad. Problém budou politici řešit na mimořádném jednání 12.ledna 2017. Podle opozičního zastupitele Václava Jakla z hnutí Svobodní Navrátilovo setrvání ve funkci škodí pověsti města.

„Je to záležitost jeho politické strany, tedy ČSSD, jak ta se k tomu postaví. A samozřejmě koaličních partnerů. Je důležité, jak tyto strany vyhodnotí působení pana starosty a jestli to, co se děje, je záležitost, která poškozuje město, nebo jestli je všechno v pořádku,“ řekl Václav Jakl.

Petr Navrátil z funkce starosty odstoupit nehodlá. Podal také stížnost proti zahájení trestního stíhání.„Domnívám se, že nepoškozuji dobré jméno města. Naopak já jsem poškozován státním zastupitelstvím, což do budoucna i prokážu. A také proto jsem podal stížnost na obvinění, kterou jsme podali v těchto dnech.

V současné době nemám informace, že by mě koalice chtěla odvolat z pozice starosty, i když samozřejmě s tou situací spokojení v žádném případě nejsou. Já také ne,“ uvedl Navrátil.

Starosta na obvinění už reagoval dočasným přerušením svého členství v sociální demokracii.

Spustit audio