Staročeská krkovička

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

200g krkovičky (množství na 1 osobu)
sůl,drcený barevný pepř
badyán, strouhaný zázvor
olivový olej
červené víno

Postup:

Z pepře, badyánu, strouhaného zázvoru, vína a oleje připravíme marinádu do které plátky krkovičky naložíme. Necháme marinovat minimálně přes noc. Plátky krkovičky grilujeme na rozpáleném grilu po dobu 6 minut z každé strany a během grilování potíráme marinádou. Nakonec osolíme.

Přílohy: grilovaná zelenina, rozpečená bageta, zeleninové saláty

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová