Správa státního hradu a zámku v Bečově připravuje novou expozici. Pracuje na ní s filmaři

23. červen 2021 12:05

V areálu státního hradu a zámku v Bečově nad Teplou se letos opakovaně pohybuje filmový štáb. Natáčí rozhovory se zajímavými osobnostmi, mimořádné události a přípravu nové zámecké expozice.

Správa státního hradu a zámku v Bečově nad Teplou pokračuje v přípravě nové expozice relikviáře svatého Maura. Součástí moderní prezentace bude i série dokumentů, která vzniká za pomoci filmového štábu zejména v průběhu letošního roku. Po dokončení by měla návštěvníky historického areálu i překvapit.

„Hlavní cíle nové expozice spočívaly v tom, že jsme chtěli mít prostor věnovat se dalším linkám, například sakrálnímu významu relikviáře. Také jsme chtěli mít soudobý trend muzejnictví. Podařilo se nám navázat spolupráci s Ústavem pro interpretaci místního dědictví ČR, za jejich pomoci tu vzniká unikátní expozice, která by měla být velmi atypická,“ uvedl kastelán Tomáš Wizovský.

Podle něj doprovodí krátké dokumentární snímky novou expozici relikviáře prakticky ve všech osmi místnostech právě rekonstruovaných Pluhovských domů.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio