Soutěž Věk pro nás není překážkou má své vítěze. Cenu uděloval i Český rozhlas Karlovy Vary

Fotografie Podzim v lázeňském lese, loď v žárovce obraz a Krajinou po modré a Velký rybník u Hroznětína, to jsou nejlepší práce, které vybrala porota krajské soutěže pro seniory Věk pro nás není překážkou.

Sešlo se celkem šestašedesát prací ve třech kategoriích. Patřily k nim kresba, malba a grafika, fotografie a ruční práce. Nejlepší z nápaditých seniorů v úterý na Krajském úřadu převzali ceny v podobě dárkových košů. V první čtveřici oceněných jsou Richard Valter z Mariánských Lázní a Karlovaráci Josef Král s Jarmilou Popelářovou. A Vanda Tomášková, která získala Cenu Českého rozhlasu Karlovy Vary, mediálního partnera soutěže.

Soutěž Věk pro nás není překážkou. Vpravo obraz Vandy Tomáškové

Vanda Tomášková je autorkou obrazu Velký rybník u Hroznětína. Současná Karlovaračka bydlela dříve v Hroznětíně s nedalekým Velkým rybníkem. Právě ten ji zaujal jako námět k malbě akrylu. „Byl v kalendáři Hroznětína. Moc se mi zamlouval,“ popsala autorka námět obrazu.   

„Jsem velmi rád, že jsme vyhlášením dalšího ročníku této oblíbené soutěže dali lidem alespoň na chvilku zapomenout na velmi složitou dobu, kterou jsme všichni procházeli. Těší mě, že naši senioři povolili uzdu své fantazii a v době nejrůznějších omezení a zákazů se s radostí pustili do práce a vytvořili tolik nádherných prací,“ pochvaloval si hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, který předal seniorům ceny spolu s jedním z porotců, ředitelem Galerie umění Janem Samcem.               

autor: Josef Šorfa
Spustit audio