Sousedské bramborové salátobraní uspořádala parta kamarádů v Sokolově

27. prosinec 2018 09:00

Na setkání se přišlo na Boží hod podívat několik desítek lidí a se lžícemi v ruce se pustili do ochutnávání salátů. Mezi sebou pak porovnávali, kdo má nejlepší.

S nápadem přišla parta kamarádů jednoho večera v hospodě před Vánocemi. „Přemýšleli jsme, co budeme dělat na první svátek vánoční. Řekli jsme si, že chodíme po sousedech a po známých ochutnávat saláty. Takhle se sejdeme na jednom místě, a můžeme porovnat, čí je ten nejlepší,“ přiblížil počáteční myšlenku Jiří Špička.

Akce oslovila mnoho lidí

„Donesla jsem dva bramborové saláty. Jeden je veganský a druhý s majonézou a se vším, co v něm má být. Ve veganském jsou brambory, nechybí zelenina a spojený je sojanézou,“ řekla organizátorka salátobraní Andrea Moulisová.

Na akci nechybělo ani rozlévané svařené víno a dobrá nálada. „Je to také o tom, co kdo doma konzumuje o Vánocích. Na náměstí se pěkně sejdou lidi a je to lepší, než si to vyprávět doma. Oproti loňsku je tu více lidí, protože propagace byla vloni menší. Považujeme to už teď za úspěch,“ dodal na závěr Špička.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio