Sokolovští strážníci budou mít nové středisko prevence

22. květen 2016

V prostorách sokolovského městského úřadu začne vznikat nové středisko prevence městské policie. Jeho součástí by měly být i výukové interaktivní prvky pro děti.

Na jejich přípravě bude městská policie spolupracovat s asociací Záchranný kruh, která v Karlových Varech provozuje výukové centrum Svět záchranářů. Středisko by mohlo začít fungovat letos v září.

„Přesuneme tam celé oddělené prevence kriminality, protože toto oddělení je již početné. Ale hlavní důvod zejména je, že bychom chtěli, aby tam vznikly větší prostory pro děti a seniory, které budou vybaveny interaktivními prvky. V současné době tuto učebnu máme v domě dětí a mládeže, toto samozřejmě bude výhodnější," říká velitel sokolovských strážníků Petr Kubis.

V nových prostorách by současně mělo být i pracoviště krizového řízení. Kompletní přestavba by měla stát do milionu korun. Středisko prevence karlovarskému Světu záchranářů svým rozsahem konkurovat nebude, některé situace si tam přesto návštěvníci budou moci vyzkoušet v praxi.

„Chceme v tomto zařízení umístit interaktivní tabuli nebo například kino. Děti si budou moci vyzkoušet zavolat na tísňovou linku, spolupracovat budeme i s hasičským záchranným sborem a zdravotnickou záchrannou službou," doplnil Kubis.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio