Sokolovská nemocnice zahájí provoz urogynekologické ambulance

13. červenec 2021 10:55

V sokolovské nemocnici bude fungovat nová ambulance pro ženy. Bude zaměřená na diagnostiku a léčbu poruch držení moči a procesu močení. Na nákup vybavení přispělo milionem korun i město Sokolov.

Novou ambulanci otevře na podzim nemocnice v Sokolově. Určená bude pro ženy, které mají problémy s únikem močí. Právě v regionu taková péče chyběla. Jak potvrdil primář gynekologicko-porodnického oddělení Vladimír Velický, ordinace bude prozatím fungovat jednou až dvakrát týdně, záleží na počtu objednaných pacientek.

„Nyní jsme ve fázi výběru specializovaných přístrojů, připravujeme zázemí, jednáme s pojišťovnami o nasmlouvání výkonů. Intenzivně pracujeme na tom, abychom během podzimu poskytli, co největší spektrum urogynekologické péče,“ potvrdil Velický.

Ambulance bude zaměřená na diagnostiku a léčbu poruch držení moči a procesu močení. S tímto problémem se potýká až třetina žen. „Únik moči je problém, o kterém se ještě před pár lety mluvilo zcela výjimečně. Během života má až třetina žen problém s únikem moči. Riziko se zvyšuje s přibývajícím věkem. Pomoci s tím mohou lékaři první linie, kam patří praktičtí lékaři a obvodní gynekologové,“ řekl primář.

Jaká je příčina takového onemocnění? A dá se úplně vyléčit? Nejen to si poslechněte v krátkém rozhovoru.

Spustit audio