Sokolovská nemocnice má nového ředitele, stal se jím Jaroslav Kratochvíl

7. srpen 2017

Ředitelem sokolovské nemocnice se stal Jaroslav Kratochvíl. Ve funkci střídá Jiřího Štefana, ten se vrací do pozice garanta zdravotnické péče.

Nový šéf nemocnice v Sokolově je bývalým úspěšným ředitelem Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. V ní působil jako finanční ředitel, poslední čtyři roky tu pracoval jako generální ředitel.

„Jaroslav Kratochvíl je manažer se silným strategickým a komplexním myšlením. Má výborné komunikační schopnosti a vyjednávací dovednosti. Jeho předností je především silná orientace na práci s lidmi a také schopnost motivovat a organizovat druhé i v zátěžových situacích,“ uvedl jednatel Nemos Group David Soukup.

„Největší síla sokolovské nemocnice je v její spádovosti a v množství poskytované péče. Je potřeba pracovat na stabilitě a rozvoji jednotlivých oddělení. To sebou přinese zájem o nemocnici a zároveň nové pracovní síly,“ řekl Kratochvíl.

Dosavadní ředitel Jiří Štefan zastával funkci od května tohoto roku. Na základě dohody přechází na pozici lékařského ředitele, kde bude v rámci svých kompetencí řídit zdravotnický provoz v sokolovské i ostrovské nemocnici.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio