Sokolovská nemocnice má nové oddělení šestinedělí

19. září 2017

Gynekologicko-porodnické a dětské oddělení v sokolovské nemocnici prošlo modernizací. Maminky i jejich nově narozené děti budou mít k dispozici komfortní prostředí s potřebnou úrovní péče na nově vzniklé jednotce šestinedělí a novorozenců. Celkové náklady dosáhly téměř 17 milionů korun.

„Porodnice by vždy měla být vizitkou každé nemocnice, přicházejí zde na svět miminka a jejich matky potřebují to nejlepší zázemí. Věřím, že se jim budou zrekonstruované prostory líbit. Jde zde k dispozici sedm pokojů s vlastním hygienickým zázemím o celkové kapacitě 13 lůžek a 13 novorozeneckých postýlek,“ řekla hejtmanka Jana Vildumetzová.

„I přesto, že má sokolovskou nemocnici v nájmu soukromá společnost, kraj se stále snaží postupně opravovat jednotlivé pavilony a nabídnout občanům Sokolovska i všem ostatním, kteří do nemocnice přijíždějí, stále kvalitnější služby,“ vysvětlila Vildumetzová.

Stavebníci pracovali na rekonstrukci porodnice od dubna do konce srpna letošního roku. Kromě nových pokojů vznikl také například observační a lékařský pokoj, sesterna či jídelna.

V nemocnici v Sokolově nechal Karlovarský kraj provést před časem také kompletní rekonstrukci třetího patra pavilonu B, která byla dokončena letos v únoru. „Díky ní vzniklo nové lůžkové oddělení ortopedie, včetně nových pokojů pro pacienty i moderního zázemí pro lékaře a sestry. Celou stavbu za 36 milionů korun financoval kraj,“ připomněl náměstek hejtmanky Dalibor Blažek.

Kraj se také chystá investovat do modernizace porodnice v karlovarské nemocnici. V současnosti probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio