Sokolov už počtrnácté hledá Osobnost města, nominovat ji mohou občané

14. leden 2017

Občané Sokolova budou letos již počtrnácté vybírat Osobnost města. Po loňském úspěchu se rozhodla radnice zopakovat model, ve kterém lidé můžou nominovat jakoukoliv osobnost bez omezení kategoriemi. Z nominací pak rada města vybere tři oceněné, pro které připravuje slavnostní večer.

„Letošní Osobnost města bude tak jako v loňském roce o tom, že občané mohou nominovat jakoukoliv osobnost, o které si myslí, že výrazně prospěla svou činností městu. Nominace lze podávat do 15. února," říká místostarostka Renata Oulehlová.

Ocenění budou vyhlášeni v divadelním sále Městského domu kultury 25. dubna. Slavnostní večer bude věnován především zásluhám vybraných osobností, návštěvníci se ale mohou těšit i na kulturní program.

Do ankety se může zapojit každý, i lidé, kteří ve městě nežijí. Anketní lístek je k dispozici v měsíčníku Patriot nebo ke stažení na webových stránkách města. Nominace lze zasílat prostřednictvím e-mailu nebo poštou.

V minulosti se ocenění udělovalo až ve 12 různých kategoriích. Radnice potom jejich počet snížila na pět. Uvažovalo se také o tom, že cenu bude udělovat jen jednou za dva roky. Dříve mohli občané nominovat osobnosti například v kategoriích sport, školství, kultura a celoživotní přínos pro město.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio